Personal Trainer’ınızı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Personal Trainer’ınızı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Mar 6, 2012

 

 

Özel antrenörünüzü seçerken boyu, posu veya ne kadar ünlü kişi çalıştırdığından ziyade, size ne kadar yarar sağlayacağına önem vermelisiniz. Bunu ölçmek için birkaç ipucu…

 

 

  • Eğitim:

Bina yapmayı babasının yanında öğrenmiş bir müteahhit ne kadar iyi inşaat yaparsa, personal training eğitimi almamış, akademi mezunu olmayan,  bir antrenör de o kadar iyi antrenördür.

Binaların sağlamlığı açılış törenlerinde değil ‘depremlerde’ görülür!

Yanlış yapılan egzersizlerin olumsuz sonuçları 10 sene sonra dahi ortaya çıkabilir.

 

  • İlk Yardım Eğitimi:

İnsanlar ilk yardıma hiçbir zaman ihtiyaçları olmayacağını düşünürler. Emin olun İlk Yardım bilen bir Antrenör büyük yararınıza olacaktır.

 

  • Hareket İsimlerini Doğru Bilmek:

İlk bakışta o kadar da önemli gözükmeyen bu konu aslında belki de en önemli kıstaslardan biridir. Yabancı dil bilmek iyi eğitmen olmak için bir avantajdır, ama şart değildir. Ancak hareket isimlerini yanlış yazan bir eğitmen kuvvetle muhtemel araştırmaktan, konusu ile ilgili kitap okumaktan çok uzaktır ve programınızı kulaktan dolma bilgilerle yazmaktadır. Eğitmeniniz karın yerine mide diyorsa onunla çalışmayı gözden geçirin… Hammer (çekiç) curl yerine Hummer curl yazıyorsa… Kaçın! :P

 

  • Yabancı Dil:

Ne yazık ki ülkemizde, yabancı dili olmayan eğitmenlerin kendilerini geliştirebilecekleri yerli kaynak hem çok sınırlı hem de bilimsellikten oldukça uzak.

Yurt dışında, yanlışlığı 1970 lerde kanıtlanmış bilgiler yerli kaynaklarda ‘ TEMBİHLENİYOR !!! ’

(Ör: Kan ile taşarcasına doldurma, karın çalışmaları ile bölgedeki yağı yakma, öğün başına 30 gramlık protein sentezi sınırı…)

 

  • Sizi Motive Edebilecek Biri mi?

Herkesin motive olma yolu farklıdır. İyi ve deneyimli bir eğitmen kime askeri disiplin uygulaması, kime biraz daha esnek davranması gerektiğini bilir. Bunun yanında eğitmenliğinizi yapacak olan kişinin sohbet etmekten keyif alacağınız, kafa dengi biri olması da oldukça önemlidir.

 

  • Doping:

Kesinlikle doping KULLANMAMIŞ olmalı. Nasıl yıldız bir futbolcu iyi teknik direktör olamıyor ise aynısı fitness için de geçerlidir. Öte yandan ne yazıkki fitness aleminin ‘hilesini’ kullanan meslektaşlarım, kişisel deneyimlerimden yararlanarak yazıyorum, gelişimi yavaşlayan öğrencilerine, belki kötü niyetle olmasa dahi, doping önerirler! Ve niyet iyi veya kötü olsun, inanın bana DOPİNG ÇOK ZARARLIDIR!

http://www.metesports.com/personal-trainerinizi-secerken-nelere-dikkat-etmelisiniz.html



Sosyal Paylaşım ;
personal training başvuru


Sitedeki tüm yazılar Mete PÖTÖY tarafından yazılmıştır.